چگونه هوش موسیقی خود را افزایش دهیم؟

چگونه هوش موسیقی خود را افزایش دهیم؟
  • تاریخ ایجاد: 09 بهمن 1401

موسیقی بخشی از زندگی ما از لحظه تولد است. ما به عنوان انسان، مهم ترین فعالیت ها یا مناسبت های زندگی خود را با موسیقی جشن می گیریم. روز به روز ما مملو از موقعیت هایی است که خاطرات ذهنی را برای شناسایی ریتم ها و ملودی ها ایجاد می کند.

به همین دلیل است که ما مجبور نیستیم موسیقیدان حرفه ای باشیم تا به موسیقی فکر کنیم. همه ما هوش موسیقیایی داریم توسعه هوش موسیقایی به دوران باستان برمی گردد و آلات موسیقی به عنوان شواهد باستان شناسی وجود دارد.

هوش موسیقایی یکی از هشت هوشی است که نظریه هوش های چندگانه هاوارد گاردنر را تشکیل می دهد. مهم است که به یاد داشته باشیم که گاردنر هوش را به عنوان “توانایی حل مشکلات یا تولید محصولاتی که در یک بافت فرهنگی یا جامعه مهم هستند” تعریف می کند.

گاردنر در نظریه خود نشان می دهد که هشت نوع هوش وجود دارد. آنها با هم کار می کنند، اما در عین حال مستقل هستند. همه آنها ظرفیت توسعه بر اساس محرک ها را دارند. در این مقاله به شرح یکی از آنها یعنی هوش موسیقایی می پردازیم.

هوش موسیقایی چیست؟

هوش موسیقایی توانایی درک، تشخیص، تبدیل و بیان صداها و فرم های موسیقی است. این به افراد اجازه می دهد تا از طریق صدا معنی ایجاد کنند، ارتباط برقرار کنند و درک کنند. این هوش شامل حساسیت به ریتم ها، ملودی ها و آهنگ های یک قطعه موسیقی است.

کودکان ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض آموزش موسیقی یا به عنوان مثال اگر در یک خانواده موسیقی متولد شده باشند، هوش زودرس موسیقایی نشان دهند. هرچه کودکان بیشتر در معرض موسیقی قرار بگیرند، هوش موسیقایی آنها بیشتر رشد می کند.

لازم به ذکر است که هوش موسیقایی یکی از هوش های برگرفته از نظریه هوش های چندگانه است که بیشترین انتقاد را از سوی دانشمندان دریافت کرده است.

اینها فرض می کنند که توانایی موسیقی یک استعداد است و نه هوش. در پاسخ به این انتقادات، گاردنر با شواهدی مبنی بر فراتر رفتن هوش موسیقایی از هشت معیار تعیین شده و با این جمله معروف پاسخ می دهد: «خوب، بگذارید اسمش را بگذاریم استعداد، اما باید از استفاده از کلمه هوش در همه بحث های مربوط به توانایی های انسان دست برداریم.» .

“موسیقی می تواند به عنوان راهی برای ثبت احساسات، بینش در مورد احساسات، یا بینش در اشکال احساسات باشد. بنابراین، آنها را از هنرمند یا خالق به شنونده توجه منتقل می کند.»

هوش موسیقایی را می توان در کلاس درس با محیط هایی تحریک کرد که در آن دانش آموزان از آهنگ ها، ریتم ها و عبارات موسیقی برای به خاطر سپردن و یادگیری مطالب استفاده می کنند.

معلم ممکن است فرصت هایی برای گوش دادن به موسیقی های ضبط شده، ایجاد و نواختن آلات موسیقی ارائه دهد. به همین ترتیب، استفاده از موسیقی پس زمینه در حین کار دانش آموزان توصیه می شود.

ویژگی های افراد با هوش موسیقایی بیشتر

ویژگی های افراد با هوش موسیقایی بیشتر

  • موسیقایی فکر می کنند.

اندیشه او در قالب موسیقی انتزاعی است. آنها تمام افکار خود را با ملودی هایی یا لحن موسیقی مرتبط می کنند.

  • از موسیقی نهایت لذت را می برند.

آنها عاشق اجرای قطعات موسیقی هستند. آنها از هر جنبه ای از موسیقی، ملودی، ریتم موسیقی و لحن آن لذت می برند.

  • آهنگسازی می کنند و آلات موسیقی را در موسیقی شناسایی می کنند.

آنها می توانند قطعات موسیقی بسازند. به همین ترتیب می توانند قطعه ای را جدا کرده و صدای تمام سازهای به کار رفته در آن را شناسایی کنند.

  • آلات موسیقی می نوازند.

آنها می خوانند و یا آلات موسیقی مختلف را می نوازند. این به آنها امکان می دهد بدانند کدام ساز از لحن، ریتم یا ملودی خارج است.

  • همیشه به موسیقی گوش می دهند.

موسیقی بخشی از زندگی روزمره آنهاست. آنها مدام به موسیقی گوش می دهند یا آهنگ ها را زمزمه می کنند.

استراتژی های مورد استفاده افراد با هوش موسیقایی پیشرفته:

  • گروه‌های موسیقی، ارکسترها یا گروه‌های کر

آنها به انجمن های موسیقی، گروه ها، ارکسترها یا گروه های کر تعلق دارند. این فعالیت‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد تا هوش موسیقایی خود را توسعه دهند و در عین حال با همسالان با علایق مشترک به اشتراک بگذارند.

  • آلات موسیقی

آنها آلات موسیقی مختلف، اعم از بادی، زهی یا کوبه ای را می نوازند. آنها در تنظیم اینها متخصص هستند.

  • ارتباط ملودی ها با مفاهیم

در موقعیت‌های مختلف، ملودی‌هایی را می سازند. معمولاً کشف ملودی برای یادگیری یا حفظ مفاهیم برای آنها آسانتر است.

  • آهنگ ها و قافیه ها

از طریق بازی ها، آنها آهنگ ها و قافیه هایی را توسعه می دهند که به آنها کمک می کند در محیط خود عملکرد بهتری داشته باشند. بسیاری از مردم مفاهیم را با هم ترکیب می کنند و آنها را از طریق آهنگ یاد می گیرند.

  • موسیقی پس زمینه برای کار یا مطالعه

آنها معمولا از موسیقی پس زمینه برای استراحت، مطالعه، کار یا انجام کارهای دیگر استفاده می کنند. این فرآیند بر تمرکز آنها تأثیر نمی گذارد و به آنها کمک می کند تا انرژی های خود را هدایت کنند.

فعالیت هایی که می توانید برای توسعه هوش موسیقایی خود انجام دهید:

  • در کنسرت ها و موزیکال ها شرکت کنید.

در میان فعالیت هایی که می توانید در آن شرکت کنید، می توانید کنسرت ها و رویدادهای موسیقی را بیابید. این رویدادها افراد با علایق یکسان را گرد هم می آورد و به شما امکان می دهد در یک نمایش کامل شرکت کنید.

  • نواختن ساز را یاد بگیرید.

نواختن یک آلت موسیقی هوش موسیقی و سایر نواحی مغز را توسعه می دهد. این به تمرکز، تمرکز و توسعه مهارت های حرکتی کمک می کند.

دوره های آموزشی اجازه می دهد تا با جنبه های نظری و آکادمیک موسیقی آشنا شوید. این به شما امکان می دهد دانش خود را گسترش دهید و توانایی درک قطعات موسیقی در دسته های مختلف را توسعه دهید.

جهت شرکت در دوره های آموزش ویلن و آموزش پیانو کلیک کنید.

  • در مورد زندگی آهنگسازان مشهور بخوانید.

خواندن بیوگرافی در مورد آهنگسازان به شما امکان می دهد در ژانرهای مختلف موسیقی جستجو کنید و منشاء آهنگ ها را درک کنید. به همین ترتیب، در حین مطالعه، می توانید به رشد هوش کلامی-زبانی خود نیز کمک کنید.

  • هنگام مطالعه، کار یا زمان های دیگر به موسیقی در پس زمینه گوش دهید.

گوش دادن به موسیقی در پس زمینه به شما کمک می کند تا توانایی انجام کارهای مختلف را به طور همزمان توسعه دهید. این به شما در فرآیند تمرکز، اجرا و بهره وری کمک می کند.

  • به سبک های متفاوتی از موسیقی که عادت دارید گوش دهید.

این فعالیت به شما این امکان را می دهد که در خط مقدم ژانرها و ریتم های مختلف موسیقی که وجود دارد بمانید. دانش خود را متنوع خواهید کرد و از سایر سبک های موسیقی که نمی دانید لذت خواهید برد.

هوش موسیقایی یکی از اولین هوش هایی است که ما از کودکی در خود پرورش می دهیم. مانند سایر هوش ها در زندگی و رشد انسان ها ضروری است. هوش موسیقایی به ما این امکان را می دهد که با افراد دیگر تعامل داشته باشیم، تفکر خود را گسترش دهیم و مهارت های سازماندهی و تمرکز را توسعه دهیم.

این مهارت ها را می توان از دوران نوزادی هم در کلاس درس و هم در خانه به دست آورد. هر چه بیشتر خود را در معرض شناسایی ریتم ها، ملودی ها و آهنگ ها قرار دهیم، ظرفیت بهتری برای توسعه این هوش خواهیم داشت. وقتی این هوش را توسعه می دهید، می توانید بهتر فکر کنید و از حس موسیقایی استفاده کنید که به ما امکان می دهد دنیای اطراف خود را تطبیق دهیم و درک کنیم.

هوش موسیقی و کودکان

هوش موسیقی و کودکان

کودکانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند، به حفظ اشعار و آهنگ ها و هر چه که ریتمیک باشد، علاقه مند هستند. توانایی تشخیص نت های اشتباه را دارند. این کودکان از طریق شعر و آهنگ و آموزش های ریتمیک بهتر مسائل را یاد می‌گیرند. خصوصاً برای یادگیری مطالب حفظی از روش ریتمیک کردن مطالب و به خاطر سپاری شعر و موسیقی استفاده می کنند.

برای آموزش سلفژ کلیک کنید.

انتخاب های شغلی افرادی با هوش موسیقایی بالا

برخی از انتخاب های شغلی که افراد دارای هوش موسیقایی ممکن است انتخاب کنند عبارتند از:

  • ترانه سرا
  • آهنگساز فیلم
  • خواننده
  • نوازنده
  • رهبر ارکستر
  • معلم موسیقی
  • مهندس صدا

اگر فردی سطح بالایی از هوش موسیقایی را نشان می دهد، مهم است که به پرورش این مهارت ها و فعالیت های مرتبط برای ادامه رشد درک و توانایی های موسیقی ادامه دهد.

  • تمایز برنامه درسی
  • آموزش فردی
  • آموزش انواع مختلف هوش
  • در نظر گرفتن هوش های چندگانه جدا از سبک های یادگیری

معلمان می توانند به طور خاص با ترکیب عناصری که برای آن مهارت مفید است، به تقویت هوش موسیقی کمک کنند، مانند:

  • پخش موسیقی در پس زمینه یا اجازه دادن به دانش آموزان برای استفاده از هدفون در حین کار فردی
  • امکان گزینه های موسیقی برای پروژه های مستقل
  • ایجاد آهنگ با دانش آموزان برای کمک به مطالعه یا به خاطر سپردن اطلاعات
  • ارتباط موسیقی با درس، مانند مقایسه رپ با شعر

اینها تنها چند ایده هستند که چگونه معلمان می توانند محیط کلاس را بهبود بخشند و ابزارهایی را ارائه دهند که به تقویت هوش موسیقی کمک می کند.

 

 

پرسش و پاسخ 0

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 17 =

آخرین مقالات