آموزش ابوا

در قرن هفدهم ازسورنای سوپرانو(ملودی نواز) و سازهای مشابه آن، تکامل یافته ابوا به وجود آمد. احتمالا اولین ابوا توسط خانواده هوتتره ساخته و توسط موزیسین های دربار لویی چهاردهم نواخته شدند. این ابواها سه قسمت با اندازه های محاسبه شده دقیق و هم چنین شش سوراخ انگشت گذاری داشتند.

در طول قرن هجده ابوا در اندازه های مختلف به ارکستر راه یافت که ابوا دوآمور و هورن انگلیسی (کرآنگله) هنوز هم در ارکستر مورد استفاده قرار می گیرند. در قرن نوزده مهم ترین تکامل در ساخت ابوا نصب کلید های مختلف در آن بود.سازندگان آلمانی تا حدودی از مکانیسمی ساده استفاده کردند، در صورتی که در فرانسه این ساز با مکانیسم کاملا پیچیده تر ساخته شد.

ابوا یک ساز تغزلی است که در بین بدهای چوبی شخصیت ویژه ای دارد.متغیرترین قسمت ابوا، زبانه (قمیش) آن است که در بالای لوله قرار دارد. معمولا نوازندگان حرفه ای ابوا خودشان قمیش ساز را می سازند.

قمیش باید به گونه ای باشد که بتواند در تمام وسعت ساز صدا را کنترل کند و باید همیشه مرطوب باشد زیرا تغییر درجه حرارت و تغییرات شرایط جوی، برآن اثر دارد. نوازندگان حرفه ای ابوا برای نگه داشتن نت های طولانی و نواخنت پاساژهای طولانی، دریک نفس هوا را بسیار آرام و با صرفه جویی درون ساز می دمند. نفس گیری نوازنده ابوا در زمان مناسب یکی از نکات ضروری و یا حتی حیاتی است.

تن ها در  منطقه  بالای  ابوا بسیار ضعیف اند اما ممکن است برای بعضی تاثیرهای ویژه، از این منطقه استفاده شود. در بحث ویژگی های منطقه ای، ابوا برعکس فلوت است. در فلوت هرچه نت ها بالاتر می روند صدا درخشنده تر است اما در ابوا صدا رنگ پریده می شود. صدای فلوت در مناطق پایین ضعیف است اما ابوا در این مناطق صدای ضخیم، پرو متمایل به تو دماغی شدن دارد. در منطقه پایین برای ابوا نباید pp (پیانو سیمو) نوشت، حتی برای بهترین نوازندگان ابوا.

تولید آوا و زبان زدن در ساز ابوا

به خاطرقمیش نازک و قابل انعطاف ابوا امکان استا کاتودر سرعت های بالا با تکیه تک زبانی امکان پذیر است اما تکیه دو زبانی یا سه زبانی در این ساز بسیار نادر است.به دلیل دو زبانه بودن ساز و قمیش، تولید صدا در این ساز نسبت به فلوت دشوارتراست و بنابراین تحرک و چابکی کمتری نسبت به فلوت دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از دوره های آموزش ابوا به سایت آموزشگاه موسیقی چکاد مراجعه فرمایید.

رای بدهید

پرسش و پاسخ 0

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *