دوره های مادر و کودک
سه سال اول زندگی؛ دوران طلایی رشد مغز. این زمان دوران ایجاد ارتباطهای مغزی به حساب میآید. در این سن در مغز، بیش از 300 تریلیون ارتباط وجود دارد و در همین زمان سلولهایی که هنوز مرتبط نشدهاند و مورد استفاده قرار نگرفته اند غیرقابل استفاده می شوند. بنابراین اهمیت فراهم کردن محرک های محیطی برای کشف جهان پیرامون کودک و همچنین فراهم کردن بستری متنوع برای یادگیری در این دوران بسیار شایان توجه است .در این میان کارگاه های والد و کودک میتواند به خانواده برای فراهم کردن مسیر رشد کودک خود در دوران طلایی یادگیری کمک کند .
در نظر گرفتن این موضوع که شغل کودک “بازی” است به ما کمک میکند تا برای رسیدن به اهداف آموزشی از زبان بازی برای انتقال مفاهیم و آموزش استفاده کنیم. در این راستا حضور والدین در کارگاه های والد و کودک این امکان را به آنها میدهد که بازی های مختلفی را یاد بگیرند و با تکرار آنها در محیط خانه بر سرعت یادگیری کودک و تعامل خود با کودک بافزایند.
آنچه که در دوران صفر تا سه سال در زمینه آموزش موسیقی و موسیقایی شدن کودکان بسیار مهم است در معرض موسیقی های مختلف و متنوع قرار گرفتن کودک، در معرض مد های مختلف موسیقی، گام های مختلف موسیقی و ریتم های مختلف موسیقی قرار گرفتن آنهاست. پس یکی از اهداف مهم و اصلی کارگاه والد و کودک در این سن فراهم کردن بستر شنیداری متنوع خواهد بود .
ما در کارگاه های والد و کودک موسیقی در سه زمینه کار خواهیم کرد:
- بازی های ریتمیک.
- بازی های آوازی.
- بازی های حرکتی.
برای درونی سازی ریتم در کودکان این گروه سنی از تمام واکنش های طبیعی کودک به موسیقی مانند دست زدن، روی پا کوبیدن و …. استفاده خواهد شد. برای بالا بردن مهارت کلامی از آوازهای مختلف و بازیهای آوازی استفاده خواهد شد. برای بالا بردن مهارت های حرکتی کودک از انواع بازی های حرکتی با الهام از حرکت های ذاتی کودکان مانند پریدن، دویدن، خزیدن و … استفاده خواهد شد. به این ترتیب در این مسیر کمک میکنیم که کودک آرام آرام به ابراز خود و خلق از طریق ریتم و آواز و حرکت برسد.
کارگاه والد و کودک موسیقی بر هوش موسیقایی کودکان تاکید دارد و در این راستا اهداف زیر را نیز برای کودک شامل میشود:
- شناخت بهتر نسبت به خود و محیط اطراف از طریق بازیهای شناختی.
- بالا رفتن تمرکز و توجه در کودک.
- پرورش احساسات نوزاد و کودک.
- ایجاد شوق یادگیری.
- بالا رفتن مهارت ارتباطی با والدین.
- بالا رفتن مهارت های اجتماعی و تعامل با گروه همسالان.
- بالارفتن مهارت های کلامی در کودک از طریق بازی های کلامی.
- پذیرش ریتم و درونی سازی ریتم از طریق بازی های ریتمیک.
- خلاقیت در جهت ریتم و حرکت و کلام.
- بالا رفتن اعتماد به نفس.
- کمک به رسیدن به استقلال و جدایی از مادر.
- کسب آمادگی برای کلاس های ارف.
از آنجا که کارگاه های والد و کودک حضور فعال والدین را نیاز دارد در این مسیر اهداف زیر را نیز برای والدین در نظر خواهد گرفت:
- قرار گرفتن والدین در گروه همسان.
- تعامل با والدین دیگر و بیان تجربه های مشابه.
- بالا رفتن اعتماد به نفس.
- درک ریتم.
- پیدا کردن اعتماد به نفس آواز خواندن برای کودک خود.
- فرصت برقراری ارتباط و تعامل با کودک خود.
- رسیدن به مهارت حل مسئله در چالش با فرزند خود.
- پیدا کردن خوراک متنوع موسیقیایی و بازی برای کودک.
پرسش و پاسخ 0
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!
ارسال دیدگاه