آموزش کوک تنبور

آموزش کوک تنبور
  • تاریخ ایجاد: 25 مرداد 1403

کوک کردن تنبور یکی از مهارت‌های مهم برای نوازندگان این ساز است. آشنایی با روش‌های صحیح کوک کردن، نه تنها کیفیت صدای تولیدی را بهبود می‌بخشد، بلکه به نوازنده کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری به اجرای قطعات بپردازد. در این مقاله به بررسی اصول و تکنیک‌های کوک کردن تنبور می‌پردازیم تا شما نیز بتوانید ساز خود را به بهترین شکل ممکن تنظیم کنید.

اگر به ساز تنبور علاقمند هستید از آموزش تنبور دیدن کنید.

انواع کوک تنبور

به طور متداول دو نوع کوک تنبور داریم:

  • کوک دو-فا، کوک طرز نام دارد.
  • کوک دو-سل، کوک شیخ امیری نام دارد.

طبق سیستم دیاپازون کوک تنبور یک چهارم پایین تر کوک میشود، یعنی سیم اول، نت سل اکتاو سوم (G3) و سیم دوم، نت دو اکتاو سوم (C3) است.

حالت کوک نشده ی ساز تنبور

حالت کوک نشده ساز در سیم اول

برای کوک کردن تنبور همیشه باید از سیم اول شروع کنیم. به این صورت که به سیم اول تکی ضربه میزنیم و براساس نتی که تیونر نشان میدهد نتیجه میگیریم سیم ها سفت یا شل شوند.

زمانی که تیونر نت صحیح (G3 در سیم اول و C3 در سیم دوم) را نشان دهد و عقربه ی تیونر در خط وسط قرار بگیرد یعنی ساز کوک هست.

آموزش کوک تنبور

حالت کوک ساز در سیم اول

اما به عنوان مثال اگر در سیم اول تیونر به جای G مثلا F یعنی نت قبل را نشان دهد، باید سیم را سفت کنیم. یعنی برای حرکت از یک نت به نت بعدی (در این مثال از F به G) سیم باید سفت بشود؛ برای سفت کردن گوشی های ساز پاد ساعت گرد چرخانده میشوند. و بالعکس برای حرکت از یک نت به نت قبلی سیم باید شل بشود؛ برای شل کردن سیم گوشی ها باید ساعت گرد چرخانده شوند.

نحوه چرخش گوشی ها

بیشتر بدانید: علائم و دستورات نت خوانی تمبک

پرسش و پاسخ 0

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

آخرین مقالات